achilles-faktoring-za-uspesno-poslovanje
Achilles faktoring za uspešno poslovanje

Achilles faktoring za uspešno poslovanje

Pametno je pri poslovanju izkoristiti pomoč finančnih strokovnjakov, ki nudijo svoje storitve. Achilles je faktor, ki s svojimi storitvami cilja predvsem na uspešna mala in srednje velika podjetja, ki želijo pri svojem poslovanju koristiti stalno dostopna likvidna sredstva. Tak finančni instrument ima mnoge prednosti v različnih situacijah, zato ustreza zelo raznolikim podjetjem, v vsakem primeru pa gre pričakovati odlično izkušnjo in uspešno poslovanje na dolgi rok.

Faktoring se predstavlja predvsem kot alternativa možnostim financiranja pri bankah, a v resnici gre za prilagodljiv finančni instrument, ki ga lahko izkoristimo na različne načine. Navsezadnje bi vsakemu podjetju prišel prav zanesljiv dotok likvidnih sredstev, še posebej če ta izvirajo iz prodaje, ne iz posojil.

Achilles faktoring za mala in srednje velika podjetja

Kot alternativa bančnim kreditom in drugim možnostim bančnega financiranja je Achilles faktoring primeren predvsem za mala in srednje velika podjetja. Ta podjetja pri bankah ne morejo pričakovati ugodnih pogojev za financiranje poslovanja, saj se banke bolj osredotočajo na večja podjetja. Tako le redko lahko pričakujemo ustrezen nabor možnosti, te opcije pa so v praksi pogosto tudi precej drage.

Faktoring je v tem oziru odlična alternativa za mala in srednje velika podjetja, ki želijo zanesljivo financirati svoj poslovni razvoj. Predvsem so to podjetja, ki že uspešno poslujejo in načrtujejo razvoj proizvodnje ali širitev na nove trge, za to pa želijo uporabiti lastna sredstva, pridobljena iz prodaje. Achilles faktoring te postopke močno poenostavi in pohitri, podjetniki pa lahko računajo na zanesljiv dotok likvidnih sredstev, s katerimi bodo bistveno bolj fleksibilni pri upravljanju poslovanja svojega podjetnika.

Achilles faktoring za izvoznike

Druga ciljna skupina za faktoring so izvozniki, ki imajo prav tako pogosto težave pri pridobivanju financiranja za svoje poslovanje. Poleg tega imajo izvozniki pogosto velike stroške, ki jih morajo sproti pokrivati, medtem ko prihodki radi obtičijo – tujim strankam je pametno ponuditi nekoliko daljše roke za plačila, prav tako je včasih težje opravljati transakcije zunaj področja, na katerem posluje domača banka.

Pri izvoznikih pride hitro do likvidnostnega krča, tudi če podjetje uspešno posluje. Stroški so visoki, prihodki pa nekoliko nepredvidljivi, zato je treba zelo pozorno načrtovati poravnavanje obveznosti, še posebej če pri tem lahko izkoristimo tudi ugodnosti za hitra plačila. V vsakem primeru se zaloga likvidnih sredstev izkaže za velik plus, zato je Achilles faktoring kot nalašč tudi za izvoznike.

Achilles faktoring za start-upe

Start-up podjetja na začetku svoje poslovne poti potrebujejo nekaj dodatnega kapitala, da se lahko uveljavijo na trgu. Običajno zbirajo zagonski kapital preko investitorjev, tako da lahko zaženejo proizvodnjo in stopijo na konkurenčni trg. Ciljajo na hiter uspeh in bliskovit razvoj, a pri tem moramo pomisliti tudi na financiranje poslovne rasti. Poslovni uspehi prinašajo nove stroške, tudi s širjenjem proizvodnje, povečanjem obsega nabave pri dobaviteljih, zaposlovanjem … Vse to so stroški, ki jih je treba poravnati še preden dobimo denar od svojih kupcev. Faktoring se lahko izkaže za zelo elegantno rešitev, še posebej pri zanesljivih in uveljavljenih faktorjih, kot je Achilles. Storitev namreč poteka hitro in brez težav, kar na daljavo je možno oddati račune, ki so takoj financirani.

O avtorju

avtor

Poglej vse objave