tiskanje papirja

Barvni printer ponuja tako barvno kot tudi črnobelo tiskanje

Barve brez dvoma poživijo izgled naših fotografij, tiska na papirju, skratka vsega, kar natisnemo. Zato se čedalje več ljudi, ki printer uporabljajo za poslovne namene ali domačo rabo, odloča za nakup barvnega printerja. Barvni printer ponuja barvno tiskanje in tudi črno-belo tiskanje, ki je seveda lahko v posameznem kontekstu boljša izbira. Zelo je primeren za tiskanje dokumentov, v katerih so različni grafični prikazi in fotografije.

Kateri printer izbrati?

Naslednje vprašanje, ki se nam poraja, ko se spogledujemo z idejo o nakupu barvnega printerja, je, ali kupiti barvni brizgalni tiskalnik – inkjet printer, ali raje laserski barvni tiskalnik – laserski barvni printer?

Najosnovnejša je izbira med brizgalnim ali laserskim modelom, ki se ločita po tehnologiji izpisa, to pa potegne za seboj druge, za končnega uporabnika pomembne lastnosti.

Vrhunska kakovost tiskanja, hitro tiskanje in količina natisnjenega materiala, so brez dvoma prednosti, s katerimi se ponaša barvni laserski tiskalnik, ampak zanj je potrebno odšteti več denarja. Medtem ko nas brizgalni tiskalnik – inkjet printer, očara z zelo nizko ceno, za katero nam omogoča solidno hitrost in kvaliteto tiska.

Če se odločimo za brizgalni tiskalnik, je dobro, da ima ločene kartuše. Vsaj ena črna kartuša ki je ločena od barvnih. Če bomo kupili barvni inkjet printer, izberimo takega, ki ima ločene barvne in črno ter morda tudi foto kartušo. S tem si bomo tudi zmanjšali stroške tiskanja, saj bomo zamenjali le kartušo, ki smo jo porabili.

V primeru da kupujemo barvni laserski tiskalnik, moramo vedeti, da je menjava tonerja kar nekaj dražja kot kartuša, ki je v brizgalnem tiskalniku, vendar pa bomo imeli s printanjem nižje stroške, saj bomo z enim tonerjem natisnili tudi do trikrat več kot z kartušo

Glede na pestro izbiro ponudbe printerjev na trgu bomo brez dvoma našli barvni printer, ki se bo popolnoma prilegal našim pričakovanjem in finančnim zmožnostim.

O avtorju

urednistvo

Poglej vse objave