zobni-implantati-cena
Ceno zobnih implantatov določa kakovost z materiali

Ceno zobnih implantatov določa kakovost z materiali

Zobni implantati cena so povezani, saj ceno določa kakovost z materiali. Pri tem pa ni nujno, da so najbolj kakovostni vsadki tudi najdražji. O zobnih vsadkih se je najbolje posvetovati z zobozdravnikom, ki bo razložil vse o materialih ter prednostih in slabostih določenih vsadkov. Cilj je, da so protetični nadomestki dovolj stabilni, da imajo dolgo življenjsko dobo in da ne povzročajo alergijskih reakcij v ustni votlini.

Kakovost vsadkov je odvisna predvsem od proizvajalca in tehnologije, ki jo uporablja za izdelavo. Tako obstaja več različnih proizvajalcev, med katerimi so nekateri na trgu prisotni že vrsto let in zato jim gre zaupati. Pri tem je velika razlika tudi v tem, kako kakovostno je izdelana površina vsadkov. Bolj kot je površina natančno in skrbno obdelana, bolj je vsadek kakovosten.

Zobni implantati Straumann – ugodna cena za visoko kakovost

Švicarsko podjetje Straumann predstavlja vodilno blagovno znamko, ki izdeluje kakovostne vsadke po mednarodnih standardih. Njihove vsadke podpirajo klinične raziskave. Vsaka rešitev za izdelavo je tudi klinično odobrena. Vsadki so narejeni iz posebnih materialov, ki so znani po stabilnosti, trdnosti in zanesljivosti. Proizvajajo tako standardne titanove vsadke kot keramične modele.

Implantati Straumann so izdelani tako, da krajšajo čas celjenja po pričvrstitvi v čeljustno kost, saj ustvarijo boljši odziv tkiva v ustni votlini. Sicer pa so vsadki Straumann dobra in stroškovno učinkovita izbira tudi zaradi naslednjih dejavnikov:

  • Vseživljenjska kakovost in varnost vsadkov
  • Izdelki so rezultat znanstvenih raziskav že več kot 20 let
  • Velika izbira vsadkov in ustreznih protetičnih komponent
  • Nadzorovana proizvodnja z mikroračunalnikom, ki izdeluje natančne dele
  • Bio kompatibilnost vsadkov
  • Protetični nadomestki so zasnovani za brezhibno in enostavno uporabo na vseh kirurško-protetičnih rešitvah

Generični zobni implantati- nižja cena na račun natančnosti izdelave

Generične vsadke izdelujejo manj priznana podjetja. Generični vsadki so zelo podobni originalnim oziroma tistim najboljše kakovosti, vendar imajo nižjo ceno zaradi določenih podrobnosti, kot je na primer obdelava površine vsadka, oblika in dizajn vsadka ter določeni uporabljeni materiali. Poleg tega generična podjetja ne izvajajo obsežnih kliničnih raziskav.

Zobni implantati brez garancije – nizka cena na račun kakovosti

Zobne vsadke s precej nizko ceno izdelujejo podjetja, ki skušajo imitirati kakovostne vsadke, vendar nimajo za to ustrezne tehnologije, znanja in izkušenj. Poleg tega ne izvajajo kliničnih raziskav in ne vlagajo sredstev v raziskave in razvoj. Hkrati to pomeni, da za svoje protetične nadomestke ne nudijo garancije.

V primeru, da pacient potrebuje po določenem času nek rezervni del vsadka, ga zobozdravnik morda ne bo več dobil, saj proizvodno podjetje lahko več ne obstaja ali pa sploh nima na zalogi delov za vsadke iz prejšnjih let. Zobni implantati cena, če je nizka lahko povzročijo tudi nevarne okužbe v ustni votlini, saj se čeljustna kost zaradi slabe kakovosti vsadka ne zaceli, kot bi se morala.

O avtorju

avtor

Poglej vse objave