Imeti poslovno idejo ni dovolj.

Ste zagnani,  motivirani in ambiciozni? Imate poslovno idejo, vendar kljub vsemu naštetemu oklevate? Morda ste že redno zaposleni, pa si ne upate tvegati. Pravi podjetniki se zavedajo tveganja in posledice, vendar jih to ne ustavi. Če ste motivirani kot pravite, potem je čas, da krenete svojo pot.

 

Veliko ljudi sanja velike sanje o uspehu, bogastvu, osebni sreči in dobrem položaju v družbi. Pa vendar, koliko si jih upa poseči po teh sanjah? Zgolj reči, da smo motivirani, ambiciozni in da si drznemo, ni dovolj. Dejanja pokažejo te lastnosti. Če menite, da ste takšna oseba, potem morate to tudi dokazati. Podjetniki ne oklevajo, ampak razmišljajo, ne čakajo, vendar tehtajo. Vsak korak mora biti skrbno načrtovan. Vendar, v določenih trenutkih ne gre drugače in morate enostavno tvegati. Imeti idejo, poslovno priložnost, ni kar tako. Če verjamete v vašo idejo, potem posezite po njej. Takšen korak je najtežje ubrati, če imamo redno zaposlitev. To pa zato, ker to pomeni, da bomo morali prenehati s tem delom. In posledično se bojimo, navsezadnje gre za izpad dohodka. Vendar, če se ne odločimo za takšen korak, nam bo zagotovo žal. Ko bomo stari in se ozrli po življenju, bomo bolj obžalovali tisto kar nismo naredili, kot pa tisto kar smo. Zato je prav, da posežete po svojih sanjah.

Poslovna ideja se ne razvije čez noč. Potrebno jo je negovati, spreminjati, izpopolnjevati. Seveda ne bo nikoli tako popolna, kot bi si to morda želeli, vendar naj vas to ne ustavi. Zato pojdite svojo pot in pri tem zablestite. Navsezadnje, boste počeli nekaj kar ste si vedno želeli.

 

O avtorju

avtor

Poglej vse objave