izbira multifunkcijske naprave
izbira multifunkcijske naprave

Izbira prave multifunkcijske naprave za vaše podjetje

Multifunkcijske naprave so naprave, ki omogočajo številne funkcije kot so tiskanje, fotokopiranje, skeniranje in drugo. Včasih so bile te naprave ločene vsaka zase, danes pa je zaradi napredka tehnologije možno dobiti eno, v kateri dobite vse hkrati. Tudi cena takih naprav je zelo padla, tako da si lahko vsaj osnovni tip takih naprav privošči skoraj vsak. Naprava za tiskanje, fotokopiranje in skeniranje pa je lahko tudi velika investicija, če so naše potrebe velike. Sploh v podjetjih je zelo pomembno, da so pridotne še določene napredne funkcije, ki pomembno olajšajo vsakodnevno pisarniško delo in nam zagotavljajo optimalne rezultate

Na kaj naj bomo pozorni pri nakupu?

Pri nakupu naprave za tiskanje, fotokopiranje in skeniranje moramo v prvi vrsti gledati na potrebe podjetja. Če je v pdojetju tiskanje obstranska dejavnost, potem bomo seveda zadovoljni tudi z nizkocenovno napravo. pri velikih količinah natisnjenega papirja na dnevni bazi pa je še kako pomembno, da je taka naprava hitra in da nam zagotavlja rezultate, s katerimi bomo zadovoljni.

Če se v podjetju tiska tudi barvne strani in če je pri tem zahtevana višja stopnja kakovosti, je dobro izbrati napravo, ki je prilagojena tiskanju fotografij. Če gre za velike količine z besedili, potem je smiselno kupiti napravo, ki bo boljša pri takem delu.

V pdoejtjih je seveda zelo zaželeno, da nima vsak zaposleni svojega tiskalnika, ampak da en tiskalnik lahko uporablja več oseb. Zato bodimo pri nakupu pozorni in izberimo takega, ki nam sploh omogoča to možnost.

Čedalje bolj je v porastu tiskanje direktno z mobilnih naprav kot je pametni telefon in tablica. Prav zato v primeru, če nam je to pomembno, iščimo multifunkcijsko napravo, ki nam bo to omogočala.

Pomembna je kot smo že omenili hitrost tiskanja. Ta se izraža v ppm – število natisnjenih strani na minuto. Poleg tega pa tudi kapaciteta za papir – gre za količino papirja, ki jo je tiskalnik zmožen skladiščiti naenkrat. Večja kot je ta količina, manj je potrebno ročno posegati v proces tiskanja oziroma fotokopiranja.

O avtorju

avtor

Poglej vse objave