Kaj vam prinaša najet sedež podjetja?

Ob registraciji podjetja potrebujemo tudi sedež podjetja. Če imate dejavnost na terenu ali dejavnost, ki jo lahko opravljate od doma, je sedež podjetja (poslovni naslov) lahko enak domačemu (če za to pridobite soglasja), lahko ga registrirate tam, kjer imate delavnico ali pisarne (lastniške ali v najemu – za kar ponovno potrebujete soglasja), ali pa se odločite za virtualno pisarno, s katero imate lahko naslov praktično kjer koli.

Sedež podjetja doma

Poslovni naslov na domačem naslovu je odločitev za marsikoga, ki je lastnik svoje nepremičnine. Tudi če dejavnost dejansko opravljamo drugod, je takšna odločitev enostavna – delavnico, trgovino, pisarno lahko večkrat zamenjamo, pa naslov ostane še vedno isti. Ima pa registracija podjetja doma tudi svoje slabosti – tja prihaja vsa pošta, vi pa ste medtem v pisarni nekje drugje. Kadar vas želijo obiskati poslovni partnerji, morate najti prostor za sestanek. In na vrata vam zvonijo različni ponudniki teh ali onih storitev za podjetja …

Poslovni naslov v poslovnih prostorih

Če imate svoje poslovne prostore, na primer delavnico ali pisarno, je dobro, da poslovni naslov registrirate tam – tako bo vsa pošta prišla direktno tja, poslovni partnerji vas bodo brez težav našli, nobene težave ne bo z dostavo materialov itd. Naslov bo treba spremeniti le, če se boste preselili v druge prostore, kar se ne dogaja ravno vsako leto. V kolikor menite, da bi vam v očeh strank pomagalo, da prihajate iz večjega mesta, je sedež podjetja ljubljana prava izbira.

Virtualna pisarna

Kaj pa storiti v primeru, da podjetja ne morete registrirati na lastnem naslovu, saj niste lastnik nepremičnine in vam ta za to ne da dovoljenja? Če se z registracijo ne strinjajo sosedje? Če imate pisarne in delavnice, a so najeti ter vam lastnik ravno tako ne omogoči registracije? Potem je najboljša odločitev za poslovni naslov virtualna pisarna. Gre za ponudbo, v kateri lahko v enem dnevu registrirate podjetje v izbranem kraju v Sloveniji, na naslovu, ki ga nudi ponudnik – delate kjer koli želite, a na izbrani naslov bo prihajala vsa pošta in videti bo, da delate tam. Če bo potreben sestanek, lahko za urico ali dve najamete sejno sobo, kadar vas iščejo akviziterji, pa vas tam seveda ne bo.

O avtorju

urednistvo

Poglej vse objave