Kako z otroškim razmišljanjem do podjetniškega uspeha

Uspeh je povezan z razmišljanjem. Če se za to trdo odločimo, nam uspeh ne uide. Težava pa je v tem, da si ljudje sami povzročamo skrbi in preglavice. Težave vidimo tam kjer jih dejansko ni.

 

Ste se kdaj spraševali zakaj so določene zadeve tako preproste. Tako enostavne, da niti ne morete verjeti? In ker je to zelo pogost pojav, si ljudje sami ustvarimo težavo. Kajti enostavno ne moremo verjeti, da so določene zadeve lahko tako preproste. Če damo primer. Nekdo prodaja brezhiben, malo rabljen vrhunski športni avtomobil. Cena pa je smešno nizka. Marsikdo bi se nakupa otepal zaradi bojazni, češ da je z avtomobilom kaj narobe. Seveda, temu pravimo previdnost. Samo ta previdnost je že na vsakem koraku, posledično pa nas zgolj ovira. Zato je potrebno izbrati drugačen pristop. Zlasti v podjetništvu. Najpogostejša vprašanja, ki si jih podjetniki zastavljajo so kako še več prodati, kako pridobiti nove stranke, kako obdržati stranke, kako postati bolj prepoznaven, skratka kako postati in obdržati uspeh.

Zgoraj omenjena metoda razmišljanja kot otrok nam pomaga pri premagovanju določenih ovir. Otroci se še ne zavedajo življenja v polni meri, zato je njihovo razmišljanje čisto. Če se lahko za trenutek postavimo v njihovo kožo, bomo na posel lahko pogledali tudi iz druge perspektive. Potrebno je biti v središču pozornost. Socialna omrežja so tu kot nalašč. Twiter, Facebook, Linkedin in ostala globalna omrežja naredijo trik. Čeprav si vsi želimo rasti in uspeha, nam to skozi čas zamegli presojo zakaj smo sprva sploh začeli podjetništvo. Ne smemo pozabiti na izvor ideje in želje zaradi katere smo postali podjetnik. Če je to pomoč drugim, naj tako tudi ostane. To pa tudi pomeni, da je obdarovanje vsekakor lahko zelo strateško obarvano. S tem boste nekoga razveselili, po drugi strani pa boste zasijali v očeh novih strank. Ljudje imamo radi radodarnost. Tukaj pa lahko vse omenjeno povežemo skupaj in tvorimo celoto, ki je, delajmo s srcem. Le tako imamo možnosti za uspeh. Če sledimo sanjam, jih bomo tudi živeli.

O avtorju

avtor

Poglej vse objave