kako-zasluziti-z-investicijami
Kako zaslužiti z investicijami na platformi za reinvestiranje?

Kako zaslužiti z investicijami na platformi za reinvestiranje?

Na finančnem in investicijskem trgu je veliko priložnosti za to, kako zaslužiti z investicijami v različnih ponudbah. Prava odločitev je velikokrat odvisna od želja in potreb vlagatelja. Določene naložbene možnosti so bolj tvegane, druge manj. Spet druge prinašajo visoke obresti oziroma donose, tretje pa zahtevajo pomoč strokovnjakov pri investiranju.

V zadnjih letih pa se je investiranje od klasičnih bančnih institucij in upravljavskih vzajemnih skladov preneslo na spletne platforme, ki nudijo enostavno uporabo in dober dodaten zaslužek z razpršenim naložbenim portfeljem. Taka je tudi platforma za reinvestiranje oziroma platforma za medsebojno posojanje denarja, ki nudi naložbe v zavarovana posojila. Kako deluje platforma?

Kako zaslužiti z investicijami v zavarovana posojila?

Na spletni platformi za množično investiranje se združujejo tako investitorji kot posojilojemalci. Posojilojemalci zaprosijo za posojilo in s prijavo gredo skozi dvostopenjsko preverjanje, pri čemer se določi tudi bonitetna ocena oziroma kreditna sposobnost posojilojemalca. Ko je postopek zaključen, se posojilo objavi na platformi in vlagatelji lahko vanj vežejo sredstva.

Investitorji lahko izbirajo med vsemi naložbami oziroma posojili, ki so objavljena na platformi. Pri vsaki naložbi je objavljena dana obrestna mera, ki vlagatelju prinaša dodaten zaslužek in donos, obdobje vezave sredstev ter najnižji znesek, ki je na voljo za investiranje.

Zavarovana posojila – letni donos in obrestna mera

Naložbe v zavarovana posojila nudijo dober dodaten zaslužek na letni ravni, saj posamezna naložba nudi dobro obrestno mero. Vlagatelj vloži sredstva za vnaprej določeno obdobje, ki se zaključi, ko posojilojemalec odplača svoj kredit. Po izteku tega obdobju lahko investitor zasluženi denar ponovno investira v novo posojilo ali pa si izplača sredstva na osebni bančni račun.

Nekster platforma za reinvestiranje je izračunala, kolikšna je povprečna letna donosnost, ki so jo ustvarili vsi vlagatelji na platformi. Povprečna letna donosnost je okoli 9 odstotna, kar pomeni, da nekateri investitorji zaslužijo tudi več kot 12 odstotkov. Donosi pa so odvisni tudi od izbora posojil, ki imajo različne obrestne mere.

Kako poteka registracija na platformo, da bi zaslužili z investicijami?

Vlagatelj se lahko povsem enostavno, hitro in brezplačno registrira na platformo za medsebojno posojanje denarja. Pri tem izpolni formular z vsemi potrebnimi podatki. Obrazec obdela platforma in preveri pristnost podatkov. Ko je registracija odobrena pa platforma pošlje investitorju navodila za prenos denarja na investicijski račun.

Po tem postopku lahko investitor prične z investiranjem in izborom posojil. Od tu naprej je vse odvisno od vlagatelja, ki se preko investiranja uči in pridobiva znanja o tem, kako zaslužiti z investicijami v zavarovana posojila na spletni platformi.

O avtorju

avtor

Poglej vse objave