Kopirni stroji v sodobnih pisarnah

Ob poplavi takšnih in drugačnih multifunkcijskih tiskalnikov na trgu sodobnih pisarniških naprav se pojavi vprašanje, ali so kopirni stroji sploh še uporabni za sodobnega podjetnika. Ko kompaktne in cenovno ugodne naprave brez težav opravljajo funkcije tiskanja, skeniranja in kopiranja, se zdijo specializirane različice nepotrebne. A le na prvi pogled. Kopirni stroji so namreč še vedno nepogrešljivi za širok spekter poslovnih uporabnikov – najprej za tiste, ki se primarno ukvarjajo prav s tiskarskimi opravili, nato pa tudi za tiste, ki ob delu redno in pogosto kopirajo dokumente.

Odlike poslovnih kopirnih strojev

Poslovni kopirni stroji se od konkurenčnih multifunkcijskih naprav ločijo po nekaterih odlikah, zaradi katerih so v mnogih primerih nedvomno boljša izbira. Jasno je, da se bodo za kopirni stroj odločili tisti, ki pri delu potrebujejo le funkcijo kopiranja, a tem multifunkcijske naprave pravzaprav ne predstavljajo konkurence. Sicer pa imajo kopirni stroji kar nekaj opaznih odlik, predvsem tistih, ki bistveno vplivajo na dolgoročno zadovoljstvo ob redni poslovni uporabi.

Na prvem mestu je vsekakor zanesljivost delovanja, kar je izjemnega pomena za tiste, ki pisarniške naprave redno uporabljajo. Vsakodnevna uporaba skozi dolga leta je veliko breme za vsako napravo, zato mora biti ta pripravljena na takšne izzive. Namenski kopirni stroji se ponašajo z izjemno vzdržljivostjo, saj so narejene prav za kopiranje večjih obsegov.

Ob redni uporabi se izkaže tudi prednost hitrosti. Poslovni kopirni stroji skopirajo celo stran v manj kot sekundi, kar se na dolgi rok izkaže za pomembno odliko, sploh pri večjih projektih. Enako velja za varčnost, ki se zaradi nizke cene na kopijo izkaže v dolgoročnem prihranku!

Na koncu ne smemo pozabiti še na kakovost. Medtem ko pri multifunkcijskih napravah funkcijo kopiranja pogosto zasenčita tiskanje in skeniranje, so kopirni stroji optimizirani prav za to nalogo. To pomeni, da bo vsaka kopija brezhibna in neoporečna, takšna, kot mora biti.

O avtorju

urednistvo

Poglej vse objave