kupovanje kartuše
kupovanje kartuše

Kupovanje kartuše glede na tip tiskalnika

Kupovanje kartuše je proces, ki ga večina ljudi opravi kar mimogrede. Kartuše kupijo od enakega proizvajalca, od katerega si lastijo tudi tiskalnik. Vendar pa ni nujno, da je tako. Take kartuše so večinoma najdražje. Če si želite znižati stroške za nabavo kartuš, je bolj pametna poteza, če posežete po takih, ki sicer ustrezajo tipu vašega tiskalnika, ampak niso od originalnega proizvajalca. Take kartuše so cenovno bolj ugodne. Kvaliteta je le za odtenek slabša. Poleg tega pa naj bi te kartuše zdržale za več tiskanj, zato z nakupom takih kartuš definitivno prihranimo na stroških tiskanja.

Kaj je še treba vedeti o kartušah?

Kupovanje kartuše izvedemo, ko v njih zmanjka črnila. Tukaj se pokaže pomembna razlika med tiskalniki, v katere vstavimo samo dve kartuši – črno in barvno, ter med tistimi, večinoma bolj naprednimi, v katere vstavimo za vsako barvo ločeno kartušo. Tako so v tem primeru kartuše štiri. Kakšna je razlika med tema dvema tipoma tiskalnikov kar se tiče kupovanja kartuš? Če imate tak tiskalnik, v katerem ena kartuša vsebuje vse tri osnovne barve, potem boste morali v primeru, ko bo zmanjkalo rumene barve, rdeče in modre pa bo še vedno dovolj, poseči po novi. Na tak način barva ostaja v kartuši, ne porabite jo do konca. Tudi to pripomore k temu, da na tem področju ne delujete varčno. V nasprotnem primeru pa se temu pri tiskalnikih, pri katerih je vsaka barva v svoji kartuši, izognete, saj vsako barvo koristite do konca.

Tiskalniki, ki za svoje delovanje kartuš ne potrebujejo

Obstaja pa še tretja možnost, ki je še najbolj varčna od vseh, pri njej kupovanja kartuše sploh ne izvajate, saj jih ne potrebujete. Gre za tiste tiskalnike, ki delujejo na takem principu, da črnilo enostavno vlijete v za to predviden prekat. Strošku embalaže se na tak način izognete, kar je lahko dobrodošla sprememba. Poleg tega je tak tiskalnik tudi bolj ekološki. Je pa treba imeti posebne prijeme, da boste postopek vlivanja črnila pravilno izvedli.

O avtorju

avtor

Poglej vse objave