kovanci
kovanci

Mini blagajne so posledica davčnih blagajn

Biti v današnjem času podjetnik ni kar tako. Stalni nadzor države in stroški včasih povzročijo pravo zmedo in tudi slabo voljo. Ne tako dolgo nazaj so se pojavile t. i. davčne blagajne. Majhni podjetniki so se še bolj ustrašili in dejansko niso vedeli, ali se jim še splača poslovati. Tega so se na srečo zavedali tudi tisti, ki so davčne blagajne sprovedli, zato so za majhna podjetja ponudili nekaj, kar jim je ponovno vrnilo voljo in upanje na boljšo prihodnost. Govorimo o blagajni, ki se imenuje mini blagajna, in je nastala na podlagi davčnih blagajn.

Brezplačna aplikacija

Mini blagajna je tako brezplačna aplikacija, ki jo je FURS v uporabo ponudil torej tistim, ki ne potrebujejo davčnih blagajn, saj ne poslujejo na veliko. Majhni podjetniki lahko torej izdajo račun tako, da potrebujejo samo spletno povezavo, nato pa se davčno potrjen račun izda iz mini blagajne preko računalnika ali pa tablice ter seveda tiskalnika, na katerega sta povezana.

Mini blagajna in njena uporaba

Mini blagajna je torej aplikacija, ki jo moramo najprej naložiti na naš računalnik, tablico ali pa morebiti na telefon. Te naprave bomo v nadaljevanju namreč uporabljali za izdajo računov. Za začetek moramo najprej pridobiti t. i, digitalno potrdilo, ki si ga prav tako pridobimo brezplačno. V podjetju pa moramo hkrati sprejeti tudi akt, ki zahteva posebno odgovornost. Potrebno je zadovoljiti še nekaj potrebnosti, vendar so skorajda nepotrebne omembe.

Ni zahtevna za uporabo

In kar je zelo pomembno je to, da mini blagajna ni zahtevna za uporabo. Tudi soočanja z novo aplikacijo se navadimo zelo hitro. Je izredno praktična, zato se veliko majhnih podjetij in podjetnikov odloča zanje. Omogoča, da lahko povsem poslujejo v skladu z vsemi zakoni in pa tudi predpisi. Za to dejanje ne potrebujemo nobene posebne investicije. Nesmiselno je torej vlagati denar v davčno blagajno, če nam je bila s strani FURS omogočena mini blagajna.

O avtorju

avtor

Poglej vse objave