mobilna-aplikacija-za-racune
Mobilna aplikacija za račune

Mobilna aplikacija za račune

Sodobni podjetniki želijo biti stalno v pripravljenosti, predvsem če je treba hitro rešiti kakšne zagate. Mobilna aplikacija za račune je lahko izredno priročna rešitev v takšni situaciji, saj je možno hitro preveriti poslovno stanje in urediti kakšne nesporazume. Seveda se takšna aplikacija najpogosteje uporablja za upravljanje računov, lahko jih tudi izdajamo kar preko pametnega telefona, a napredne aplikacije omogočajo še marsikaj. Pomembno je, da imamo poslovno stanje vedno pod nadzorom, na dlani bomo imeli tudi vpogled v statistiko prodaje in druge podatke, ki jih potrebujemo.

To nam seveda omogoča le dobra aplikacija za račune, zato se splača malo pobrskati po opcijah, ki jih imamo na voljo. Različne aplikacije ponujajo različne funkcije in ni nujno, da bomo z vsemi tudi zadovoljni. Pričakujemo lahko, da bo vedno na voljo nekaj osnovnih funkcij, zato se odločamo predvsem na podlagi tega, kaj dejansko potrebujemo za svoje poslovanje. Včasih pridejo v poštev tudi naprednejše funkcije.

Aplikacija za račune z osnovnimi funkcijami

Gotovo pa mora aplikacija za račune omogočati vsaj izdajanje računov. To je izredno priročno pri tistih poslovnežih, ki poslujejo na terenu, tam je mobilna aplikacija vredna zlata. To so recimo trgovci na kakšnih stojnicah in podobnih začasnih objektih, ali pa trgovci v odročnih kotičkih, recimo v gorskih kočah in podobnih postojankah. V takšnem okolju nimamo vedno na voljo dobre infrastrukture in težko opravljamo že osnovne naloge, zato je aplikacija za račune vsekakor zelo koristna.

Druga plat mobilne aplikacije za upravljanje poslovanja na terenu je davčno potrjevanje računov. Tudi to je ključna funkcija, ki je v takšnem okolju naravnost nepogrešljiva. Pričakujemo, da bo že aplikacija z osnovnimi funkcionalnostmi ponudila to možnost, saj je za mnoge uporabnike naravnost kritična.

Aplikacija za račune z naprednimi funkcijami

Ne bomo pa se takoj zadovoljili kar z osnovnimi funkcijami. Te so vsekakor nujne, a zakaj ne bi še bolj izkoristili vsega potenciala, ki ga nudi sodobna tehnologija. Pametni telefon lahko skoraj v celoti nadomesti osebne računalnike in drugo opremo za upravljanje poslovanja, tako nam tudi aplikacija za račune lahko ponudi številne napredne funkcionalnosti.

Imamo recimo popoln pregled nad statistiko poslovanja, vpogled v izdane in prejete račune, preverjamo lahko kupce oziroma stranke, statistiko prodaje, upravljamo terjatve, urejamo podatke o podjetju in kupcih … Nekatere aplikacije omogočajo tudi upravljanje odnosov s strankami, druge so bolj osredotočene na upravljanje poslovanja in lahko pomagajo pri potnih nalogih, izračunu prispevkov in podobno. Za takšne aplikacije je značilno, da same avtomatsko opravijo veliko dela, uporabnik vnese le osnovne podatke.

Aplikacija za račune v povezavi z računovodstvom

Verjetno bomo obenem poslovali tudi z računovodskim servisom. To pomeni, da se mora aplikacija za račune dobro povezovati s sistemom računovodskega servisa, kar na srečo ni problem, še posebej, če računovodski servis uporablja isto okolje za opravljanje svojega dela. V tem primeru imamo na voljo zelo prikladno rešitev, ki bo verjetno tudi cenejša, gotovo pa bistveno enostavnejša. Tako nam namreč aplikacija za račune omogoča kar samodejno povezovanje z računovodstvom, ne bo potrebe po izmenjevanju dokumentov in drugih opravilih, s katerimi se sicer najbolj zamudimo.

O avtorju

avtor

Poglej vse objave