Optimizirajte vaše stroške z optimizacijo tiska

Ste se že kdaj vprašali ali je možno privarčevati pri tiskanju? Zagotovo ste se. In tudi prav je tako, kajti pri tiskanju se porabijo precej velike količine denarja, ki pa so roko na srce, velikokrat prekoračene. Zato je potrebno vzpostaviti mrežo tiskanja, ki bo ugodno vplivala na celotno podjejte. Gre za projekt, ki ga lahko kar poimenujemo optimizacija tiska.

Če bi v podjetju naredili raziskavo koliko tiskamo in kolikšna je potreba po tiskanju, bi bili presenečeni. Razlika med potrebami po tiskanju in dejanskim tiskanjem je ogromna. In prav tu so določena podjetja opazila poslovno priložnost. Kar je za določena podjetja ovira, je za določena vir zaslužka. V kolikor bi radi vzpostavili optimizacijo tiska v podjetju, moramo najeti podjetje, ki to lahko izvede. Ne gre za enostaven projekt, zato moramo to delo prepustiti strokovnjaku. Optimizacija tiska je projekt, ki nas popelje v svet cenejšega tiskanja in cenejšega vzdrževanja pisarniškega materiala. Je projekt, ki terja čas in odločnost.

Eden izmed vidnejših ukrepov je zavedanje potrebe po številu tiskalnikov. Precej pametno je, če se vprašamo, ali potrebujemo vse te tiskalnike. Kajti velikokrat se zgodi, da podjetje kar kupuje tiskalnike in ostali pisarniški material, zaradi nižanja davkov ipd. vendar pa lahko to kaj kmalu pripelje do dragega vzdrževanja in posledično visokih stroškov. Naslednji korak je sam način tiskanja. Varčevanje na količin porabljenega papirja je izredno pomembno. Tako za podjetje kot tudi za okolje. Torej obojestransko tiskanje je »obvezno«. Naslednji zelo pomemben korak so nastavitve tiskanja. Te nastavimo in jih ne spreminjamo. Le tako bomo dosegli enotno obliko gradiva. Vsi ti načini so korak k optimizaciji tiska, katere glavna lastnost je vzpostavitev enotnega sistema tiskanja, ki pa bo že v kratkem pokazal uspešne znake zmanjšanje porabe in posledično znižal stroške obratovanja tiskalnikov.

O avtorju

urednistvo

Poglej vse objave