Poklicni snemalci: kaj potrebujemo za dober poročni video?

Organizacija poroke je vse prej kot enostavno opravilo. Treba je upoštevati cel kup želja in pričakovanj, rezultat pa ne sme biti nič drugega kot popoln. Takšen, da ostane v spominu za vedno. Prav temu služi dober poročni video, ki bo mladoporočencema osvežil spomin na njun veliki dan prav vsakič, ko si ga bosta ogledala. A to, kar je za mladoporočenca lepo presenečenje, je za organizatorja še dodaten opravek. Kako torej zagotoviti popoln uspeh pri poročnem snemanju?

Pravzaprav to sploh ni tako težko! Treba je le najti odličnega snemalca – ponudniki teh storitev se pogosto ukvarjajo izključno ali pretežno s porokami, tako da lahko svoje izkušnje uporabijo ob vsakem takšnem dogodku. Poleg tega to pomeni, da so že vajeni dela na porokah in tudi težav pri organizaciji. Zato že svojo ponudbo pogosto oblikujejo tako, da povzroča organizatorjem čim manj sitnosti. Dober snemalec bo skorajda povsem neviden, rezultat pa bo seveda dober poročni video!

In kdo je dober poročni snemalec? V prvi vrsti mora biti to strokovnjak, ki se na svoje delo dobro spozna in to lahko dokaže z izkušnjami in referencami. Pri poroki pričakujemo popolnost, zato pride v poštev le visoka kvaliteta. Poleg tega pa mora biti ponudba snemalca kar se da celovita, da ne obremenjuje organizatorja poroke. Snemalec mora sam poskrbeti za snemalno opremo, jasno pa mora sporočiti tudi svoje zahteve, če potrebuje še kaj na sami lokaciji. Med snemanjem bo dober snemalec neopazen, ujel pa bo vsako najmanjšo podrobnost – po možnosti z več kamerami z različnih zornih kotov. Po sami poroki pa se pravo delo šele začne – montaža, oblikovanje, priprava zaokroženega poročnega videa.

Za dober poročni video potrebujete dobrega snemalca. Na prvem mestu naj bo kakovost, na ceno pa tokrat raje ne glejte – varčevanje na tem področju lahko pokvari poročni video, kar bi bila velika škoda za tako edinstven dogodek!

O avtorju

urednistvo

Poglej vse objave