Poslovni naslov in virtualna pisarna

Poslovni naslov je eden osnovnih podatkov podjetja, in četudi živimo v globalnih časih ter v s tehnologijo povezanem okolju, ko lahko posle dejansko vodimo odkoder koli, ima naslov v sedeža podjetja še vedno težo. Bolje se sliši, če ima računalniško podjetje sedež v Silicijevi dolini, kot pa v Spodnji Kungoti. Bolje se zdi, da ima modna hiša sedež v Milanu, kot pa v Trbovljah. Tako kot prihaja do razločevanj v statusu in uspešnosti glede na naslov sedeža na globalni ravni, pa se to dogaja tudi v Sloveniji. Nekateri kraji so bolj zaželeni, drugi manj. Pri nekaterih se sliši bolje ena panoga, pri drugih druga. In če želimo kot podjetnik uspeti, se moramo temu pogosto prilagajati.

Zakaj virtualna pisarna?

Virtualna pisarna omogoča, da imamo svoje podjetje registrirano v kraju, ki nam najbolj ustreza in nam lahko pri poslovanju prinese prednost. Kakšno prednost?

1. Poslovni naslov je lahko takšen, da ima kraj dejansko povezavo z našo dejavnostjo. Če se ukvarjamo s pršutom in mesnimi izdelki, registriramo podjetje na Primorskem. Če bomo uvažali steklene proizvode, je lahko prednost, če je sedež v Rogaški …

2. Naslov podjetja nam lahko pomaga priti do sredstev. Če podjetje registriramo v manj razvitem področju, kjer je možno računati na sredstva za razvoj podjetništva, je to dobrodošlo.

3. Poslovni naslov nam omogoča sodelovanje na raznih razpisih, natečajih in podobno, ki so lokalno omejeni. Občina Ljubljana tako morda razpisuje odličen posel, a lahko sodelujejo zgolj podjetja s sedežem v Ljubljani – torej podjetje pač registrirajte tam.

4. Virtualna pisarna v večjem kraju pomaga, da smo videti bolj »resni«. Delate doma, v majhnem kabinetu, nekje na podeželju? Včasih je videz zelo pomemben in če ste registrirani v Miklavžu na Dravskem polju, verjetno ne dajete videza, da ste velik podjetnik. Če registrirate podjetje v poslovni stavbi v večjem mestu, pa se bo takoj zdelo tako.

5. Virtualna pisarna prinaša mir. Vam gredo na živce akviziterji? Ponudniki oglaševanja v poslovnih imenikih? Vam na vrata z vprašanji trkajo novinarji? Zbirajo organizacije prispevke in material za srečelov? Virtualna pisarna vas lahko reši prav vsega.

O avtorju

urednistvo

Poglej vse objave