pokvarjen printer

Skriti strošek pisarniškega tiskalnika!

Pri izbiri kakršne koli pisarniške opreme je treba zelo paziti na stroške, saj se ni težko pošteno opeči z nakupom naprave, ki svoje začetne investicije nikoli ne bo upravičila. Tako je tudi pri tiskalnikih, ki lahko predstavljajo znaten strošek, predvsem za manjša podjetja in samostojne podjetnike, pa tudi za zahtevnejša večja podjetja, ki potrebujejo sorazmerno dražjo opremo. A pri tem je treba upoštevati vse stroške, ne le začetne cene – ne pozabite na stroške papirja in barv, nadomestnih delov, vzdrževanja in servis tiskalnika!

Cena tiskalnika je pogosto zanemarljiva

Za mnoge manjše pisarne so povsem ustrezni tudi cenejši tiskalniki, še posebej v času digitalizacije, ko je treba kaj natisniti le občasno. Pri brskanju po nižjem cenovnem rangu boste opazili, da je cena novih tiskalnikov praktično zanemarljiva – stanejo celo manj kot 100 €! Proizvajalci tiskalnike pogosto prodajajo z izgubo, saj si obetajo dobiček drugje, predvsem pri kartušah!

Kartuše in tonerji predstavljajo glavni strošek delovanja tiskalnika na dolgi rok, h končni številki pa pripomore še servis tiskalnika. Že ob nakupu je treba torej ugotoviti, kakšni bodo dolgoročni stroški. Veliko bolj pametno je izbrati dražji a varčnejši tiskalnik, kot cenejšega a potratnejšega.

Servis tiskalnika

Če ste izbrali tiskalnik, ki tiska varčno in ne zahteva pretirano dragih kartuš, pomislite še na servis tiskalnika in s tem povezane stroške. Tudi ti namreč lahko dolgoročno obremenijo proračun podjetja, na srečo pa je možno to nevarnost omiliti, če ukrepate pravočasno. Ob nakupu tiskalnika izbirajte le med priznanimi proizvajalci in preizkušenimi modeli. Posebej pri pisarniških tiskalnikih je zanesljivost delovanja še kako pomembna. Preverite garancijske roke in pogoje, nato pa naredite načrt vzdrževanja in servisa tiskalnika. Upoštevajte stroške nadomestnih delov, kot tudi stroške storitev vzdrževanja in servisa. S pametno izbiro na začetku si lahko precej znižate stroške in sitnosti, ki jih boste imeli pri dolgoročni uporabi tiskalnika.

O avtorju

urednistvo

Poglej vse objave