spot-tocka
SPOT točka za ustanovitev in registracijo podjetja

SPOT točka za ustanovitev in registracijo podjetja

SPOT točka, oziroma Slovenska poslovna točka, je nov nacionalni sistem, ki podjetnikom omogoča vse potrebno za registracijo in ustanovitev podjetja ter brezplačne podporne storitve pri svetovanju na različnih področjih poslovanja. Prej aktualna e-VEM točka bo kmalu v celoti prešla pod okrilje SPOT točke, zato da bodo vse storitve združene na enem mestu.

V brezplačnem sistemu omogočajo registracijo in ustanovitev družbe z omejeno odgovornostjo oziroma d.o.o. ter ustanovitev samostojnega podjetnika s kratico s.p. Celoten postopek poteka preko spleta, zato je uporabniku prijazen in hkrati omogoča hitro registracijo. Postopek je za ustanovitev d.o.o. nekoliko bolj zapleten in se zato zaključi v nekaj tednih. Pri samostojnem podjetniku pa je postopek bolj enostaven, zato je podjetje registrirano že v nekaj dneh.

SPOT točka z vsemi informacijami za podjetnika

Spletni portal združuje vse pomembne informacije za podjetnika pri ustanavljanju podjetja in za nadaljnje poslovanje. Na portalu so dostopne informacije o seznamih, zemljevidih in kontaktnih podatkih vseh e-VEM točk v Sloveniji. Tako lahko podjetnik določene zadeve uredi tudi na fizičnih lokacijah. Spletni portal pa je urejen tako, da je enostaven za uporabo, uporabnika pa vodi po korakih.

SPOT točka za registracijo podjetij in podjetniško svetovanje

Spletni portal je razdeljen na dva nivoja. V prvem delu so podjetniku in pravnim osebam na voljo vsi predpisani spletni obrazci z navodili, ki so potrebni pri ustanovitvi in registraciji podjetja. Podjetnik lahko registracijo opravi preko spletnega portala, lahko pa obišče tudi vzpostavljena e-VEM središča v svojem kraju, občini ali regiji, kjer mu svetovalci pomagajo pri izpolnitvi vseh obrazcev. Tako lahko podjetnik skupaj z referentom opravi vse postopke v okviru e-VEM portala.

Drugi del pa se navezuje na podjetniško svetovanje in regionalno povezovanje. Tako je v Sloveniji vzpostavljenih 12 e-VEM pisarn, kjer svetovalci nudijo podjetnikom strokovno pomoč ne samo pri ustanavljanju podjetij, temveč tudi na drugih področjih podjetniškega delovanja. Ti centri oblikujejo podporno okolje za poslovne subjekte, kar je še posebej koristno za mikro in mala podjetja, ki so šele na začetku poslovne poti.

VEM točka v MP poslovnih prostorih v Ljubljani

SPOT točka je odprta tudi v MP coworking prostorih v Ljubljani. Tu lahko podjetniki brezplačno ustanovijo in registrirajo podjetje, pri čemer ponudnik nudi osnovno svetovanju pri samem procesu. Pravne osebe pa lahko na tem mestu uredijo tudi druge postopke, ki so pomembni pred ustanovitvijo družbe.

O avtorju

avtor

Poglej vse objave