ugodno tiskanje in nakup tiskalnika
ugodno tiskanje in nakup tiskalnika

Tiskalnik, ki vam omogoča ugodno tiskanje

Obstaja kopica trikov, s katerimi boste dosegli ugodno tiskanje kot so obojestransko tiskanje, prilagoditev pisave v wordu, izbira ekonomičnega načina tiskanja in podobno. Marsikaj lahko naredimo tudi z izbiro cenovno ugodnejših kartuš. Vendar pa lahko najbolj poskrbimo za ugodno tiskanje, če izberemo pravi tiskalnik. Torej moremo o tem razmisliti, še preden gremo v investicijo naprav za tiskanje. In ne, ne govorimo o sami ceni tiskalniki, ampak o stroških, ki bodo posledično nastajali zaradi izbire določene naprave.

Torej nam ne sme biti poglavitni razlog za izbiro tiskalnika njegova cena. Pomembno je tudi, kakšne stroške nam bo naprava predstavljala na dolgi rok. Pa si podrobneje poglejmo to področje.

Je tiskalnik prilagojen za namene, ki jih imamo z njim?

To je zelo pomembno vprašanje, ki si ga moramo postaviti ob nakupu. Obstajajo namreč tiskalniki, ki se bolje obnesejo pri tiskanju zgolj besedilnih strani. Po drugi strani nekateri tiskalniki omogočajo kakovostno tiskanje fotografij. Vsekakor ne bi bilo smiselno, da bi kupili tiskalnik, ki je prilagojen za tiskanje v barvah, mi pa bi z njim tiskali zgolj dokumente. Poleg tega pa si z neprimerno uporabo tiskalnika nakopljemo tudi višje stroške, kot bi jih imeli sicer.

Priporočljivo število strani na mesec

V karakteristikah vsakega tiskalnika je navedeno tudi največje število strani, ki jih je priporočljivo z napravo natisniti na mesec. Če si želimo poskrbeti za ugodno tiskanje in hkrati zmanjšati možnosti, da bi se tiskalnik hitro okvaril, potem te vrednosti ne prekoračimo. Ob nakupu tiskalnika torej dobro premislimo in preverimo, kolikšne so naše potrebe po tiskanju. Nato pa izberimo tak tiskalnik, s katerimi bomo lahko uresničevali potrebe po tiskanju.

Kartuše

Seveda kartuše dokupujemo sproti. Vseeno pa se že ob nakupu tiskalnika odločimo, kateri tip kartuš bo naš tiskalnik podpiral. Obstajajo tiskalniki, v katere lahko vstavimo zgolj dve kartuši; črno in barvno. Nato tiskalniki, kjer je vsaka barva shranjena v svoji kartuši. Potem pa so tukaj še tiskalniki, ki delujejo brez kartuš. V tem primeru bodo odpadli tovrstni stroški. Kupili bomo le črnilo, ki ga bomo dolivali v temu prilagojen predalček v napravi. S tem ne bomo proizvajali dodatne plastične embalaže in bomo naredili nekaj dobrega za okolje. Po drugi strani pa bomo tudi privarčevali.

 

O avtorju

avtor

Poglej vse objave