Vas stranke lahko obiščejo? Če ne, je to napaka, katero morate spremeniti še danes

Imeti poslovni prostor je unikaten pristop do dela. Pisarna je sporočilo, da si za stranke lahko vzamete čas, da se z njimi lahko pogovorite, hkrati pa simbol dobrega poslovanja in stabilnega položaja.

Kako pa lahko pridemo do najema poslovnega prostora, hkrati pa tudi poslovnega naslova? Zelo enostavno. Na internetu lahko najdete ogromno pisarn, ki jih lahko že danes najamete, s tem pa dobite tudi poslovni naslov.

Je pa najprej potreben ogled, da se ne odločimo na vrat na nos. Pri najemu moramo biti pozorni na kar nekaj »malenkosti«.

Najprej preverimo, če je lokacija pisarne takšna, ki nam ustreza. Če je preveč oddaljena od doma, nam lahko to predstavlja dodaten strošek pri prevozu. Glede na cene goriva, ki se bolj kot ne samo večajo, je to kar precejšen strošek. Da o servisiranju ne govorimo. Bolj oddaljene so zagotovo lahko tudi cenejše, vendar raje malo razmislite in dajte na kup končni strošek.

Lokacija naj bo primerna dejavnosti. Če se ukvarjamo s storitvami je z vidika oglaševanja bolj primerno, če smo v bližini mesta. Če smo lahko v samem središču, to je kjer je največ ljudi, potem toliko bolje. Zagotovo nas stane nekaj deset ali sto evrov več, vendar je posledično več možnosti za nove stranke. Če pa imamo proizvodno dejavnost, potem pa naj bo to nekje zunaj mesta. Kar lahko ugotovimo iz tega je, da višja cena najema ne pomeni ravno višji strošek. Na to ceno lahko gledamo kot na investicijo v boljšo poslovno prihodnost. Popolnoma enako velja za nižjo ceno.

Potrebno je predviditi še čas in ostale stroške. Največji sovražnik oziroma največji strošek pri vsakem podjetniku je čas. Tega je vedno najmanj. Če ugotovimo, kako lahko privarčujemo na času, bomo potem lahko ta čas namenili drugim dejavnostim, s katerimi pa bomo obogatili našo poslovno kariero. Katere so druge prednosti in morda celo pomanjkljivosti pri najemu poslovnega prostora, pa si lahko preberete drugič.

O avtorju

urednistvo

Poglej vse objave