zanesljiva-pricvrstitev-zobne-proteze
Zanesljiva pričvrstitev zobne proteze

Zanesljiva pričvrstitev zobne proteze

Dobri zobje so ključnega pomena za osnovne življenjske funkcije in za normalno življenje nasploh. Včasih se zato za pravo rešitev izkaže pričvrstitev zobne proteze, če nimamo svojih zob ali pa imamo z zobovjem težave. Čeprav lahko z dobro nego ohranimo zdrave in močne zobe, s katerimi ne bo težav, se lahko hitro pokažejo tudi določeni problemi, ki izvirajo iz različnih vzrokov, od bolezni do poškodb. Včasih imamo opravka z genetskimi dejavniki ali pa s kakšnimi nezgodami, torej nimamo vedno sami popolnega nadzora nad tem, kako dobro bodo naši zobje pripravljeni na vsakdanje obremenitve.

Protezo potrebujemo, če nam zobje izpadajo ali pa če nam manjkajo zaradi poškodb oziroma bolezni. Vsak primer se posebej ocenjuje in na podlagi tega se pripravi tudi načrt zdravljenja, vedno pa moramo poskrbeti za to, da je pričvrstitev zobne proteze zanesljiva in na dolgi rok zagotavlja zadovoljstvo uporabnika. Na srečo lahko pri tem računamo na nekatere prednosti sodobne tehnologije in dovršenih zobozdravniških storitev.

Pričvrstitev zobne proteze all on 4

All on 4 je postopek reševanja popolne brezzobosti pri pacientih, ki se odločijo za zdravljenje z zobnimi implantati. Pričvrstitev zobne proteze se v tem primeru opravi na štiri implantate, na katere se fiksno pritrdi zanesljiva proteza. Tako je celoten postopek pravzaprav že dobro orisan v samem nazivu all on 4.

Postopek je relativno hiter in enostaven, čeprav gre pogosto za velike posege. Upoštevati moramo tudi spremljevalne storitve, sploh v primeru poškodovanega zobovja ali zobnih bolezni. Sama namestitev implantatov in pričvrstitev zobne proteze pa načeloma poteka brez večjih težav. Proteza se namesti že takoj po vgradnji implantatov, nato pa lahko pričakujemo zelo dolgo življenjsko dobo in popolno zanesljivost umetnega zobovja. Če pride ta opcija v poštev, potem je all on 4 gotovo ena izmed najboljših možnosti za brezzobe paciente, tudi če lahko najdemo še druge možnosti.

Ponudbe za pričvrstitev zobne proteze

Za zahtevne storitve, kot je pričvrstitev zobne proteze, smo običajno pripravljeni nekoliko bolj pozorno pobrskati po ponudbi zobozdravnikov in najti tiste rešitve, ki nam res v celoti odgovarjajo. Poleg tega je pri storitvah, kot je all on 4, pogosto zelo relevantna tudi cena, saj gre verjetno za samoplačniške storitve, ki so lahko tudi precej drage.

Ponudbe se razlikujejo v različnih lastnostih. Najbolj očitna razlika je cena, a ne smemo vedno gledati le na to. Vprašamo se predvsem po kakovosti uporabljenih materialov in izdelkov, implantati so recimo zelo obremenjeni in morajo svoje delo zanesljivo opravljati več desetletij, zato gotovo ne želimo sprejemati kompromisov, tudi če lahko kaj prihranimo. Prav tako izberemo izkušenega zobozdravnika, ki lahko zagotovi prijetno izkušnjo pri teh posegih.

Cena za pričvrstitev zobne proteze

Proteze imajo različne cene, odvisno seveda od storitev in uporabljenih materialov. Za all on 4, ki predstavlja zelo elegantno rešitev za zdravljenje popolne brezzobosti, bo treba odšteti okoli 5000 evrov, kar je že dobra ponudba za celovito storitev s kakovostnimi implantati in drugimi protetičnimi izdelki. Včasih je možno dobiti kakšne posebne ugodnosti in je cena za pričvrstitev zobne proteze tudi nižja, lahko pa bo treba pri dobrem zobozdravniku odšteti tudi še kaj več.

O avtorju

avtor

Poglej vse objave