Zapravljajte za izkušnje in ne za stvari

Ko zelo trdo delate in imate na voljo le še nekaj malega denarja, je ključno, da ga zapravite pametno.

Paradoks posesivnosti: Ne zapravljajte denarja za stvari, kajti sreča, ki nam jo prinesejo, je le kratkotrajna. Razlogi za to so hitro naveličanje, želja po več in tekmovalnost med znanci. Eden izmed sovražnikov sreče je prilagodljivost. Nove stvari nam nudijo srečo le določen čas, dokler se jih ne navadimo in posledično naveličamo.

Moč izkušenj: Izkušnje nudijo trajnejšo srečo. Sreča hitro postane del naše identitete. Kajti stvari, ki jih vidimo in doživimo, kraji, ki jih obiščemo, vse to postane del nas. Ljudje se vedno primerjamo med seboj. Ampak globoko v sebi imamo vsi raje stvari, ki nas osrečujejo na dolgi rok in so trajnejše, kot pa stvari, ki so kratkoročne. To velja tudi za plačo. Ljudje imajo raje službo, ki jih veseli, pa čeprav slabše plačano, kot pa službo, ki je stresna, ampak donosna.

Predvidevanje je pomembno: Raziskave so pokazale, da pričakovanje izkušenj povzroča navdušenje, med tem ko predvidevanje posedovanja nečesa, povzroča le nestrpnost, notranji ne mir. Verjetno ste kdaj kupili nekaj kar ste si želeli, pa se je izkazalo za neuporabno. Za izkušnje pa to ravno ne moremo reči. Vsaka je dobrodošla. Čeprav trajajo le kratek čas, je ravno to tisto za kaj jih cenimo.

Veliko raziskav je bilo narejenih na to temo in vse so potrdile, da nas izkušnje in znanje bolj veselijo kot pa stvari. Ne verjamete? Razmislite sami pri sebi in videli boste kaj je res.

O avtorju

urednistvo

Poglej vse objave

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja